gruppbild_2

FÖRENINGEN

Borås SK stödjer och främjar folkhälsan genom en god motions- och skidkultur för alla. Vi bedriver träning och tävling för barn, ungdom och vuxen på motions- och elitnivå. Våra grundläggande värderingar som ska prägla vår verksamhet är: GLÄDJE, MOTIVATION, TRYGGHET, GEMENSKAP.

Veta mer om klubben

Håkan Axelsson 0707-559812 eller Per Johansson 0706-762606.

E-post borasskidloparklubb@gmail.com.

Medlemsfrågor

Jennie Isaksson 0706-393951.

Skidstadion och spårförhållanden

Håkan Axelsson 0707-559812 eller Peder Öberg 0738-173193.

Börja åka skidor

Vuxenskidskola – förfrågan görs till borasskidloparklubb@gmail.com.

Nybörjargrupper Barn och ungdom Jennie Isaksson 0706-393951.

Fortsättningsgrupper Patrik Sylvan 0722-200263.

Motion vuxna

Paula Persson 0761-027076 eller Fredric Björk 0709-999551.

Elitverksamheten

Håkan Axelsson 0707-559812.

Adress klubben

Borås SK

c/o Håkan Axelsson

Götebacka 24

518 90 Sandared

Faktura adress

Borås SK

c/o Malin Österlund

Kadriljgatan 8

507 65 Borås

Verksamhetsidé

Borås skidlöparklubb stödjer och främjar folkhälsan genom en god motions- och skidkultur för alla. Vi bedriver träning och tävling för barn, ungdom och vuxen på motions- och elitnivå. Våra grundläggande värderingar som ska prägla vår verksamhet är: GLÄDJE, MOTIVATION, TRYGGHET, GEMENSKAP.

Historik

Borås SK bildades 2005, med syfte att skapa en renodlad skidklubb med säte på Borås Skidstadion. Grundarna insåg att dagens skidåkning krävde konstsnö och en arena med möjlighet till både klassisk och fri stil. Framtiden gick mot nya tekniker för att göra och bevara konstgjord snö. Föreningen fick möjlighet att bygga en klubblokal samt omklädningsrum på Borås Skidstadion. Borås SK är idag hyresgäster i Borås Stads lokal och är ansvarig för driften av Borås Skidstadion genom ett helägt aktiebolag. Driften utförs på uppdrag av Borås Stad. Att utveckla möjligheterna till skidåkning genom konstsnö är en viktig del i klubbens verksamhet. Vi måste skapa förutsättningar för vår idrott för att överleva. Borås SK är idag en förening som närmar sig 500 medlemmar. De flesta är motionsåkare som helt enkelt tycker om skidåkning. En stor och levande del av vår verksamhet är vår barn och ungdomsträning. Sedan föreningen startade har den haft ambitionen att skapa ett elitlag från södra Sverige, vilket vi idag har med representation även i landslage

Ordförande: Håkan Axelsson  tel. 070-7559812

Kassör: Malin Österlund tel. 0738-174050

Sekreterare: Per Johansson

Ledamot: Joakim Österlund

Ledamot: Ingemar Börjesson

Ledamot: Lotta Westberg

Ledamot: Per Wall

Suppleant: Eva-Lotta Lundberg

Suppleant: Susanne Björk

• Mötesprotokoll

• Mötesdagar

Bli Medlem i Borås SK

Våra medlemsavgifter är:

150 kr för barn/ungdom 0-20 år.

150 kr för pensionär från 65 år och äldre.

300 kronor för vuxna 21-64 år.

Medlemskapet löper från 1 juli till 30 juni. Medlemsavgifter betalda efter 1 maj räknas till nästkommande medlemsår.

I inbetalningsavin finns ett OCR-nr som ska användas. Vid händelse av att du inte hittar ditt OCR-nr kan du istället ange ditt personnr i meddelandefältet i inbetalningen (obs! 10 siffor, inget bindestreck). Betala till bg 5265-6329 eller swish 123 221 4732.

OBS! Det ska vara en separat betalning för varje familjemedlem. OCR-nr eller personnr måste skrivas enligt instruktionen. I annat fall kommer inte din betalningen bli registrerad.

Ny medlem:

• Ansök om medlemsskap

Uppgifter för betalning av medlemsavgift erhålls med e-post efter att du ansökt om medlemskap.

Redan medlem:

• Uppdatera dina kontaktuppgifter

• Medlemsformulär

Vid frågor om medlemskap eller ansökan kontakta jennie.ji.isaksson@gmail.com

Klubbkläder

Våra klubbkläder beställer ni på Intersports web-shop

Ordrarna summeras veckovis så lägg din order senast söndag. Därefter tar det ca 2-3 veckor innan ni får ett SMS om avhämtning. Kläder hämtas och betalas till Intersport Knalleland.

Om ni vill prova/se kläderna så finns kollektionerna på Intersport Knallerian.

Kontakta butikspersonalen i butiken INTERSPORT Borås Knallerian om ni har frågor gällande beställning.

Länk till beställningssidan finns här. Ni ser hela kollektionen på beställningssidan.

Tävlingsdräkten beställs av Eva Axelsson 0705-258271.

Betalas vid beställning med Swish nr:  123 149 344 4

Pris barn och ungdomar tom 16 år:  1200kr

Pris juniorer och vuxna: 1500 kr

Ansvar för kläder har Eva Axelsson 0705-258271 ni kan även fråga på Intersport Knalleland

Stöd Borås SK via Club Intersport

Gå med i Club Intersport och stöd Borås SK när du handlar i föreningens webbshop eller i butik på INTERSPORTS övriga sortiment helt utan att det påverkar ditt privata poängsaldo. Både du och Borås SK får bonus på allt du köper!

Hur gör jag för att stötta min förening?

Gå med i Club Intersport eller om du redan är medlem gå in och välj Borås SK.

För att stötta din förening loggar du in på intersport.se och går till Mina uppgifter och väljer Butik & förening. Där kan du välja vilken klubb du vill stötta via rullistan välj Borås Skidlöparklubb.

Ideellt arbete

Borås SK är en ideell förening, som medlem förväntas du därför hjälpa till med de arbetsuppgifter som uppkommer. Detta är för att hålla nere tränings-, tävlings- och lägeravgifter för barn och ungdomar samt för att utveckla verksamheten på bästa sätt. Vid våra egna tävlingsarrangemang, XC Games och XC Borås Ski Maraton behövs samtliga medlemmar som funktionärer. För att få in pengar till föreningen ställer vi även upp med funktionärer till andra arrangemang, som exempelvis Kretsloppet, Actionrun och som värdar vid fotbollsmatcher på Borås Arena. Föreningen ansvarar också för driften av Borås Skidstadion mot ekonomisk ersättning från Borås Stad. Arbetet innefattar snötillverkning och städning. Våra snögubbar arbetar året runt med att underhålla terräng och skidspår.

• Roller vid arrangemang / funktionärer

• Schema snötillverkning