FÖRENINGEN

Borås SK stödjer och främjar folkhälsan genom en god motions- och skidkultur för alla. Vi bedriver träning och tävling för barn, ungdom och vuxen på motions- och elitnivå. Våra grundläggande värderingar som ska prägla vår verksamhet är: GLÄDJE, GEMENSKAP, TRYGGHET, MOTIVATION.

Kontakt

Veta mer om klubben

Håkan Axelsson 0707-559812 eller Per Johansson 0706-762606.

E-post borasskidloparklubb@gmail.com.

 

Medlemsfrågor

Jennie Isaksson 0706-393951. 

 

Börja åka skidor

Vuxenskidskola – förfrågan görs till borasskidloparklubb@gmail.com.

Nybörjargrupper barn och ungdom Skidskola, Jennie Isaksson 0706-393951.

Fortsättningsgrupper barn och ungdom Träningsgrupperna, Patrik Sylvan 0722-200263.

 

Motion vuxna

Paula Persson 0761-027076 eller Fredric Björk 0709-999551.

 

Elitverksamheten

Håkan Axelsson 0707-559812.

 

Adress klubben

Borås SK

c/o Håkan Axelsson

Götebacka 24

518 90 Sandared

 

Fakturaadress

Borås SK

c/o Malin Österlund

Kadriljgatan 8

507 65 Borås

Verksamhetsidé

Borås skidlöparklubb stödjer och främjar folkhälsan genom en god motions- och skidkultur för alla. Vi bedriver träning och tävling för barn, ungdom och vuxen på motions- och elitnivå. Våra grundläggande värderingar som ska prägla vår verksamhet är: GLÄDJE, GEMENSKAP, TRYGGHET, MOTIVATION.

 

Historik

Borås SK bildades 2005, med syfte att skapa en renodlad skidklubb med säte på Borås Skidstadion. 


Grundarna insåg att dagens skidåkning krävde konstsnö och en arena med möjlighet till både klassisk och fri stil. Framtiden gick mot nya tekniker för att göra och bevara konstgjord snö. Att utveckla möjligheterna till skidåkning genom konstsnö är en viktig del i klubbens verksamhet. Vi måste skapa förutsättningar för vår idrott för att överleva. Föreningen fick möjlighet att bygga en klubblokal samt omklädningsrum på Borås Skidstadion. 


Borås SK är idag en förening som närmar sig 400 medlemmar. De flesta är motionsåkare som helt enkelt tycker om skidåkning. En stor och levande del av vår verksamhet är vår barn och ungdomsträning. Sedan föreningen startade har den haft ambitionen att skapa ett elitlag från södra Sverige, vilket vi idag har med representation även i landslaget.


Borås SK är idag hyresgäster i Borås Stads lokal och är ansvarig för driften av Borås Skidstadion genom ett helägt aktiebolag. Driften utförs på uppdrag av Borås Stad. 

Styrelsen

Ordförande: Håkan Axelsson  tel. 070-7559812

Kassör: Malin Österlund tel. 0738-174050

Ledamot: Anders Fransson

Ledamot: Joakim Österlund

Ledamot: Per-Anders Näsström

Ledamot: Lotta Westberg

Ledamot: Susanne Björk

Suppleant: Björn Nyman

Suppleant: Linda Wall

Bli Medlem i Borås SK

Våra medlemsavgifter är:

300 kr för barn/ungdom 0-20 år.

200 kr för pensionär från 65 år och äldre.

400 kronor för vuxna 21-64 år.

Medlemskapet löper från 1 juli till 30 juni. Medlemsavgifter betalda efter 1 maj räknas till nästkommande medlemsår.

OCR-nr ska användas vid betalning, annars blir den inte registrerad. OBS! Det ska vara en separat betalning för varje familjemedlem.

Medlemskortet följer med betalningsbekräftelsen du får, samt varje utskick från föreningen. Finns i utskicken vid symbol Medlemskort

 

Mot uppvisande av medlemskortet berättigar medlemskapet till rabatt på skid,- och löparutrustning på Intersport Knalleland året om enligt gällande föreningsavtal. 

 

Ny medlem:

• Ansök om medlemsskap

Uppgifter för betalning av medlemsavgift erhålls med e-post efter att du ansökt om medlemskap.

 

Redan medlem:

Uppgifter för betalning vid nytt medlemsår erhålls med e-post. Betaluppgifterna är individspecifika.

 

I händelse av att du inte hittar ditt mail med dina betaluppgifter kan du maila kontaktperson nedan och be om ett nytt utskick av dem. 

 

Du kan själv uppdatera dina kontaktuppgifter i medlemsregistret. Behöver du skapa eller förnya ditt login ska du använda den e-postadress du brukar få e-post från Borås SK till som användarnamn. 

• Uppdatera kontaktuppgifter

 

Vid frågor om medlemskap eller ändringar,  kontakta jennie.ji.isaksson@gmail.com.

Klubbkläder

Våra klubbkläder beställer du på Intersports web-shop. Du ser hela kollektionen på beställningssidan. Efter beställning tar det ca 2-3 veckor innan du får ett SMS om avhämtning. Kläder hämtas och betalas på Intersport Knalleland. Om du vill prova/se kläderna så finns kollektionerna på Intersport Knalleland. Kontakta butikspersonalen i butiken Intersport Knalleland om du har frågor gällande beställning.

• Beställningssida Intersport. 

 

Tävlingsdräkt

Tävlingsdräkten beställs av Eva Axelsson 0705-258271.

Betalas vid beställning med Swish nr: 123 149 344 4

Pris barn och ungdomar tom 16 år: 1200kr

Pris juniorer och vuxna: 1500 kr

 

Stöd Borås SK via Club Intersport

Gå med i Club Intersport och stöd Borås SK när du handlar i föreningens webbshop eller i butik på Intersports övriga sortiment, helt utan att det påverkar ditt privata poängsaldo. Både du och Borås SK får bonus på allt du köper!

Hur gör jag för att stötta min förening?

Gå med i Club Intersport eller om du redan är medlem gå in och välj Borås SK.

• Club Intersport

För att stötta din förening loggar du in på Club Intersport, går till Mina uppgifter och väljer Butik & förening. Där kan du välja vilken klubb du vill stötta, välj Borås Skidlöparklubb.

Som medlem i Borås SK har du 25 % rabatt på längdsortimentet i butiken i Knalleland. Gäller skidrelaterade varor som träningskläder och joggingskor mot uppvisande av aktuellt medlemskort. Rabatten gäller inte på Asics skor.

Ideellt arbete

Borås SK är en ideell förening och som medlem förväntas du därför hjälpa till med de arbetsuppgifter som uppkommer. Detta är för att hålla nere tränings-, tävlings- och lägeravgifter för barn och ungdomar samt för att utveckla verksamheten på bästa sätt. Vid våra egna tävlingsarrangemang, XC Games och XC Borås Ski Maraton behövs samtliga medlemmar som funktionärer. För att få in pengar till föreningen ställer vi även upp med funktionärer till andra arrangemang, som exempelvis Kretsloppet och som värdar vid fotbollsmatcher på Borås Arena. Föreningen ansvarar också för driften av Borås Skidstadion mot ekonomisk ersättning från Borås Stad. Arbetet innefattar snötillverkning, café, skiduthyrning och städning. Våra snögubbar arbetar året runt med att underhålla terräng och skidspår.

Trygg och säker förening