Träning

Börja åka skidor?

 
  • Vi bedriver barn och ungdomsverksamhet för alla kategorier och åldrar. På vintern åker vi skidor på Skidstadion och på hösten har vi barmarksträning på olika platser. Vi delar in de aktiva i olika grupper i skidskola och träningsgrupper, samt bedriver skidskytteträning.  Vårt fokus är lärande och individuell utveckling. Träningen är lekbaserad långt upp i åldrarna, för att vi tror på att barnen lär sig och utvecklas bäst genom lek! Vi tycker också det är viktigt att barnen/ungdomarna hittar kompisar och har roligt med dem på träningarna.
  • Vi bedriver vuxenskidskola under vintern.
  • På hösten har vi en motionsgrupp för vuxna där alla vuxna i föreningen är välkomna.

 

Har du frågor om vår verksamhet? 

Mer information om respektive grupp finns på vår hemsida. Ta kontakt med oss vid frågor eller om du vill vara med.

Vuxenskidskola –  borasskidloparklubb@gmail.com.

Nybörjargrupper Barn och ungdom – Jennie Isaksson 0706-393951.

Fortsättningsgrupper Barn och ungdom – Patrik Sylvan 0722-200263, Björn Nyman 0733-229505.

Motion för vuxna – Paula Persson 0761-027076 eller Fredric Björk 0709-999551.

Gemensamt

Träning

För barn/ungdomsgrupperna:

Håll även koll på Facebook för eventuella ändringar.

 

 

Tävling – hur gör man?

De flesta helger under vintern finns det tävlingar i närområdet för alla åldrar, både barn, ungdom och vuxen. För att se vilka tävlingar som finns och för anmälan gå till tävlingskalendern. Du som är medlem kan anmäla dig. 

• Information om tävlingsavgifter.

 

Oavsett vilken av våra barn/ungdomsgrupper du deltar i har du som vill möjlighet att vara med i skidtävlingar. Vårt fokus är lärande och individuell utveckling, inte resultat. Vi tävlar för att det är roligt och för att bli bättre skidåkare! Tävling ser vi som en del av träningen. Och kul har vi! Du bestämmer själv hur ofta du vill tävla, om du vill tävla regelbundet eller bara vill prova någon gång. Prata med dina tränare om du är nyfiken på att få veta mer eller vill prova att vara med. 

• Häng med Borås SK på skidtävling.

 

Vallning

Är du osäker på hur du ska hjälpa ditt barn att valla skidorna till träning eller tävling? Prata även med ungdomstränarna vid behov av råd både vid träning och tävling. Vallakurs för föräldrar kommer hållas i början av säsongen, följ nyheter och kalender på hemsidan. I mån av plats är vallakursen även öppen för andra än föräldrar. 

 

Utrustning för barn och ungdomsträning

Vilken utrustning behövs?

Skidträning: Skidor, pjäxor och stavar för klassisk åkning eller skate, beroende på vad du ska träna. För dig som ska börja prova träna skate går det i början bra med de vanliga klassiska skidorna, fast utan valla.

Barmarksträning: Joggingskor, rullskidor eller inlines, pjäxor, stavar, hjälm och reflexväst.

Prata gärna med våra barn/ungdomstränare vid frågor eller behov av råd gällande anskaffning eller lån av utrustning till ditt barn. 

Träningsgrupper – förslag på utrustning

Skidskola – information om/ förslag på utrustning

 Köp och sälj begagnat via vår sida på FB

Vi brukar ha en skidbytarkväll på hösten för att få omsättning på begagnade utrustningar.

 

Skidutrustning utlåning

Klubben har enkla skidutrustningar för utlåning till nybörjare, både klassiskt och skate (skidor, pjäxor och stavar). Viss utlåning av rullskidor och inlines finns också. Utrustningarna kan lånas vid tillfället men ska förvaras på skidstadion. Syftet är att ge barnet en chans att prova om det vill vara med i träningsverksamheten även om man saknar utrustning. Våra barn/ungdomstränare ansvarar för utrustningarna. Ta kontakt med dem om du vill du låna på träning eller tävling.

 

Kläder

Vi har en kollektion klubbkläder, som består av jacka, byxa, tävlingsdräkt och väst för vinterbruk, samt korta tights och T-shirt för sommarbruk.

Klubbkläder

 

Klubberbjudande Intersport

På hösten anordnas en klubbkväll på Intersport då klubbmedlemmar har möjlighet att köpa utrustning och kläder till förmånliga priser. Övriga året har klubbens medlemmar rabatt på skid,-och löparutrustning enligt gällande föreningsavtal. Visa ditt medlemskort när du handlar så erhåller du rabatten.