gruppbild_2

Träning

Vi bedriver verksamhet för alla kategorier och åldrar. På vintern åker vi skidor på Skidstadion och på hösten har vi barmarksträning på olika platser. Vi delar in de aktiva i olika grupper. Vårt fokus är lärande och individuell utveckling. Träningen är lekbaserad långt upp i åldrarna, för att vi tror på att barnen lär sig och utvecklas bäst genom lek! Vi tycker också det är viktigt att barnen/ungdomarna hittar kompisar och har roligt med dem på träningarna.

 

Börja åka skidor?

Har du frågor om vår verksamhet? 

Träningsgrupperna och tävlingsverksamheten 

Björn Nyman 0733-229905

Patrik Sylvan 0722-200263

 

Skidskolan 

Jennie Isaksson 0706-393951

Gemensamt

Tävling hur gör man

Oavsett vilken av våra barn/ungdomsgrupper du deltar i har du som vill möjlighet att vara med i skidtävlingar. De flesta helger under vintern finns det tävlingar i närområdet för alla åldrar. Vårt fokus är lärande och individuell utveckling, inte resultat. Vi tävlar för att det är roligt och för att bli bättre skidåkare! Tävling ser vi som en del av träningen. Och kul har vi! Du bestämmer själv hur ofta du vill tävla, om du vill tävla regelbundet eller bara vill prova någon gång. Prata med dina tränare om du är nyfiken på att få veta mer eller vill prova att vara med. För att se vilka tävlingar som finns och för anmälan klicka på tävlingskalendern. Du som är medlem kan anmäla dig.

Häng med Borås SK på Skidtävling.

Avgifter Tävling.

 

Vallning

Är du osäker på hur du ska hjälpa ditt barn att valla skidorna till träning eller tävling? Vallakurs för föräldrar kommer hållas i början av säsongen, följ nyheter och kalender på hemsidan. Prata även med ungdomstränarna vid behov av råd både vid träning och tävling!

 

Utrustning

Vilken utrustning behövs?

Skidträning: Skidor, pjäxor och stavar för klassisk åkning eller skate, beroende på vad du ska träna. För dig som ska börja prova träna skate går det bra med de vanliga klassiska skidorna, fast utan valla.

Barmarksträning: Joggingskor, rullskidor eller inlines, pjäxor, stavar, hjälm och reflexväst.

Prata gärna med våra barn/ungdomstränare vid frågor eller behov av råd gällande anskaffning eller lån av utrustning till ditt barn.

Information om/förslag på utrustning i träningsgrupperna HD9-16

 

Skidutrustning utlåning

Klubben har enkla skidutrustningar för utlåning till nybörjare, både klassiskt och skate (skidor, pjäxor och stavar). Viss utlåning av rullskidor och inlines finns också. Utrustningarna kan lånas vid tillfället men ska förvaras på skidstadion. Syftet är att ge barnet en chans att prova om det vill vara med i träningsverksamheten även om man saknar utrustning. Våra barn/ungdomstränare ansvarar för utrustningarna. Ta kontakt med dem om du vill du låna på träning eller tävling.

 

Kläder

Vi har en kollektion klubbkläder, som består av jacka, byxa, tävlingsdräkt och väst för vinterbruk, samt korta tights och T-shirt för sommarbruk.

Klubbkläder

 

Klubberbjudande Intersport

På hösten anordnas en klubbkväll på Intersport då klubbmedlemmar har möjlighet att köpa utrustning och kläder till förmånliga priser. Övriga året har klubbens medlemmar 20% rabatt på skid,-och löparutrustning.