Medlemsutskick Borås SK maj 2020

Medlemsutskick Borås SK maj 2020

Från ordföranden.

Våren börjar gå mot sitt slut och sommaren närmar sig. Idrotten är fortsatt drabbad av Coronaviruset som lamslagit hela världen. Något som vi alla upptäck är den effekt vi  fått på miljön av att samhället stannat. Vi skidåkare är ju beroende av att våra vintrar fortfarande kommer. Vad kan vi som klubb bidra med? Frågor vi får ta med oss i fortsatt arbete. Trots läget just nu måste vi ändå se framåt. Vi har mycket att planera inför nästa säsong. Vi har haft ett antal möten inför SM 2021 och vi måste sätta en organisation. Jag vet att vi har erfarna personer som är villiga att vara med och planera samt genomföra, men bjuder in alla er medlemmar att medverka. Vi kommer ha SVT och RF på besök onsdagen den 13 maj. Antar att de kommer att framföra sina krav på fiber EL mm för att få så bra TV-sändningar som möjligt. Vi har i samarbete med Idre SK, Särna SK ansökt om att få arrangera Skandinavisk Cup i december. Vi får besked i slutet på maj om vi tilldelas arrangemanget. Blir det så kommer vi att vara med och arrangera en tävling som är större än det SM vi har i februari. En helg då vi kan utveckla vår kunskap och förmåga att göra bra arrangemang.

Vår plan är även att köra Borås Ski Maraton den 13 februari och XC-games den 13 mars. Här kommer vi att behöva kavla upp ärmarna för att orka med vinterns arbete. Tror att viljan finns och det viktigaste är att vi har kul när vi jobbar långa helgpass. Arrangemang är en av våra största inkomstkällor och den skall leda till att vi kan ha billig och bra idrott till våra ungdomar. 9 maj kommer i att ha premiär för Borås Trail Run. Vi kommer sjösätta hemsida, FB och instagram så snart som möjligt och börja lanseringen inför premiären. Jobbar vi bra kan vi ha 500-700 löpare på våra nya banor.

Utvecklingsområden är vår verksamhet på sociala medier, vi måste bli bättre på att informera och synas på olika medier. Här finns jobb att göra. Har vi några intresserade som kan hjälpa till att snäppa upp det jobbet så hör av er.

Vi har även ett fortsatt stort jobb att göra på stadion. Vi måste jobba med att tilldela behörigheter till fastigheten. Alla skall känna att de har rätt att vistas och jobba i lokalerna. Det skall vara kul att jobba med stadionverksamhet. Ny asfalt på rullskidbanan kommer att läggas inom kort. Vi kommer att bygga skjutvall för luftgevär och Borås Stad har lovat ett projekt för skidskytte på 50 meter. Utbildning i att köra våra snökanonerpraktiskt och tekniskt kommer att (måste) genomföras när vi har varmt och ljust väder. Bättre att söla med vatten på en utbildning när vi har 20 grader i luften än en kall och mörk oktober kväll.

Nu kavlar vi upp ärmarna och jobbar på inför säsongen 2020-21.

Med vänlig hälsning

Håkan Axelsson, ordförande i Borås SK

Inga kommentarer

Skriv en kommentar